Nansen, CZ Sonrası Çarpıcı Binance Raporunu Açıkladı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, Kasım ayının en önemli gündemlerinden birisiydi. Dev kripto borsası, ABD otoriteleriyle yüksek meblağlı bir anlaşma yaptı. Bunun ardından Binance’la özdeşleşmiş olan kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao, anlaşma kapsamında koltuğundan kalktı. Bu gelişme, borsadaki para çekilişlerinde ciddi artışı da tetikledi. Analitik platformu Nansen, CZ sonrası son durumu değerlendirdi.

Binance için her zamanki iş mi?

Nansen, Binance’in verilerini değerlendirirken “Her zamanki gibi iş” diye yazdı. Analitik platformuna göre, geçen hafta Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı (DOJ) ile yaptığı 4,3 milyar dolarlık anlaşmanın ardından kripto borsası Binance’ten para çekme işlemlerinin büyük ölçüde azaldığı görülüyor.

Nansen verileri, Binance’in son yedi günde Ethereum mevduatlarında 87,4 milyon dolarlık net giriş olduğunu gösteriyor. Bu arada, Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), Avalanche (AVAX) ve Polygon’u (MATIC) içeren multi-chain tokenlerin net çekilişi aynı dönemde toplam 59,2 milyon dolar oldu. Binance kullanıcıları 4,3 milyar dolarlık anlaşmanın ardından borsadan 1 milyar dolardan fazla para çekti.

Son yaşananlar kullanıcıları çok fazla etkilemedi!

Nansen verilerine göre, şimdiye kadar Binance kullanıcıları borsadan 7,62 milyar dolardan fazla para çekti. Ancak kullanıcılar, aynı zamanda 7,56 milyar dolarlık kripto varlık yatırdı. Binance’in BNB Smart Chain’in tokenı BNB’nin değeri geçtiğimiz ay büyük ölçüde değişmeyerek 227 dolarda kaldı. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, anlaşmanın hemen ardından Changpeng Zhao, Binance CEO’luğundan istifa etti. Buna ek olarak 29 Kasım’da Binance.US yönetim kurulu başkanlığından da ayrıldı.

Anlaşmanın bir parçası olarak Changpeng Zhao kara para aklama suçunu kabul etti. Ayrıca, federal ceza kurallarının nasıl yorumlandığına bağlı olarak 18 aydan 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. Mahkeme, muhtemelen bahse konu cezayı 2024 Şubat ayında değerlendirecek.

Yeni Binance CEO’su güveni sağlamaya çalışıyor

Binance’in eski küresel bölgesel piyasalar başkanı Richard Teng, Zhao’nun ayrılmasının ardından CEO koltuğuna oturdu. Teng, CEO olarak yayınladığı ilk blog yazısında, “Artan finansal katılım, sınır ötesi havaleler ve azalan işlem maliyetleri gibi Blockchain vaatlerine derinden bağlıyım. Ayrıca bireylerin kendi kişisel verileri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlama fırsatını da görüyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul escort