Malatya’nın Arapgir kızartması coğrafi işaret tescil belgesi aldı

Arapgir Kızartması Coğrafi İşaretli Ürünler Arasında Yerini Aldı

Arapgir kızartması, coğrafi işaretli ürünler listesine eklenerek tescil sürecini başarıyla tamamladı.

AA’nın aktardığı bilgilere göre; kuzu, koyun ya da keçi etinden elde edilen kemikli et parçalarının yağda kızartılmasıyla yapılan ve Arapgir’in geleneksel lezzetlerinden biri olan Arapgir kızartması, özel bir yemek olarak düğünlerde ikram ediliyor. Bu özel lezzet sayesinde ilçenin kültürel mirası canlı tutulmaya devam ediyor.

Yöresel mutfağın vazgeçilmezlerinden olan Arapgir kızartmasının, bölgenin gastronomi turizmine katkı sağlayacağı ve gelecek kuşaklara aktarılacak şekilde korunması hedefleniyor.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir