Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanından Yaz Dönemi Uyarısı

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği’nden Uzm. Dr. Ferunda Demir, yaz mevsiminde çocukların fazla enerjilerini dış mekanda harcadığını belirterek, “Çocuklar açık havada sürekli aktif olarak zaman geçiriyorlar. Ancak ani hareketler ve dikkatsiz oyunlar sonucunda istenmeyen kazalar meydana gelebiliyor. Bu kazalar zaman zaman kırıklarla sonuçlanabilir” dedi. Düşme ya da çarpma sonucunda kızarıklık, morluk, şişlik ve özellikle hareket kısıtlılığı gibi belirtilere dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Uzm. Dr. Demir, “Bu belirtiler varsa hemen bir uzmana başvurulmalı. Çünkü yaz aylarında parklarda özellikle el, bacak, ayak ve parmak kırıklarına sıkça rastlıyoruz” şeklinde konuştu.

Çocuklarda Sık Rastlanan ‘Yaş Ağaç Kırığı’ Türü

Uzm. Dr. Ferunda Demir, çocuklarda en yaygın kırık türlerinden birinin ‘yaş ağaç kırığı’ olduğunu belirterek, bu tip kırıkların genellikle destek tedavisi ile düzeldiğini söyledi. Dr. Demir, “Bu kırıklar genellikle kendi kendine iyileşme özelliğine sahiptir. Ancak yine de uzman kontrolü ve uygun destek gereklidir” ifadelerini kullandı. Kemik yapısı, genel sağlık durumu ve beslenmenin kırıkların iyileşme sürecinde önemli olduğunu belirten Demir, “Çocuğun vücuttaki kalsiyum depoları dolu ve D vitamini seviyesi yeterliyse kırık iyileşmesi çok daha hızlı ve sağlıklı olacaktır” şeklinde açıkladı.

Fiziksel Aktivitelerin Yaş Grubuna Uygun Olması Önemli

Uzm. Dr. Demir, yaz tatilinde çocukların fiziksel aktivitelerle yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Spor faaliyetleri yaş gruplarına uygun, kontrollü ve güvenli ortamlarda gerçekleştirilmelidir. Aileler çocuklarını kontrolsüz alanlara değil, güvenli alanlara yönlendirmelidir” tavsiyesinde bulundu.

Süt ve Süt Ürünleri Beslenmede Önemli Bir Yere Sahip

Çocukların sağlıklı kemik gelişimi için beslenmeye de dikkat edilmesi gerektiğini belirten Uzm. Dr. Ferunda Demir, “Süt ve süt ürünleri çocukların günlük beslenme rutininde yer almalıdır. Gerekirse dönemsel olarak D vitamini takviyesi yapılmalıdır” dedi.

Related Posts

“İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasına 6 haftada yaklaşık 5 milyon kişi katıldı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde hayata geçirilen “İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasının ilk 6 haftasında, 4 milyon 923 bin 302 kişinin boy ve kilo ölçümlerinin yapıldığını bildirdi. Ölçümler sonucunda, 2 milyon 985 bin 25 kişinin vücut kitle indeksinin, normal kilo aralığının üzerinde olduğu tespit edildi

Muayenehane Hekimleri Hakkında Önemli Duyuru

Muayenehane hekimlerine önemli duyuru! Türk Tabipler Birliği, muayenehanesi olan hekimlere getirilen özel hastane kısıtlamasının hukuki olmadığını savundu. 

Et saklarken yaptığınız 5 büyük hata

Kırmızı etin yanlış saklanması, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Uzman diyetisyen Serap Güzel, etin nasıl saklanması gerektiğini, etin dondurulma ve çözdürülme süreçlerini açıklıyor.

Dermatolojik onay almayan ıslak mendiller cilt sağlığını tehlikeye atıyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Nuri Kalaycı, son yıllarda kullanımı artan ıslak mendilin doğru seçilmesi gerektiğini söyledi.Doç. Dr.Kalaycı:”Bu tarz ürünler cilt bariyerini bozarak kuruluk ve bazen hasara yol açabiliyor. İçeriğinde bulunan bu maddelere karşı kişinin hassasiyeti var ise buna bağlı olarak cilt üzerinde alerjik kontakt dermatit dediğimiz tablonun ortaya çıkmasına sebep olabiliyor”açıklamasında bulundu.

Bilkent Şehir Hastanesi’nde jinekoloji tedavisine “evlilik” şartı iddiası

Bilkent Şehir Hastanesi’nde jinekoloji tedavisine “evlilik” şartı iddiası

Yaşamak istedi, bedeli insanlık suçu oldu! Kanlı organ nakli kâbusu: ‘Bilmiyordum’

İlk böbrek naklini 20 yaşında olan genç kadın yeniden hastalanmış ve yine kendisi için uygun bir böbrek beklemesi gerektiğini öğrenmişti. Bu bekleyişin hayatına mâl olabileceğini düşündü. İnternette yaptığı bir araştırma sonucunda kendi deyimiyle farkında olmadan uluslararası organ nakli çetesine dahil oldu. İşte şimdi hiçbir klinik tarafından tedaviye alınmayan kadının yaşadıkları.