Midemize iyi gelen bitki çayları!

İSTANBUL (İGFA) – Çeşitli bitki çayları mide için yatıştırıcı ve faydalı olabilir, sindirime yardımcı olur, iltihabı azaltır ve mide rahatsızlıklarını yatıştırır. İşte potansiyel mide yatıştırıcı özellikleriyle bilinen bazı çaylar:

*Nane Çayı: Nane, sindirim sistemi kaslarını gevşetmeye yardımcı olabilecek antispazmodik özelliklere sahiptir. Hazımsızlık, şişkinlik ve mide rahatsızlığı semptomlarını hafifletebilir.

*Zencefil Çayı: Zencefil, anti-enflamatuar ve bulantı önleyici özellikleriyle bilinir. Zencefil çayı hazımsızlığa, mide bulantısına yardımcı olabilir ve mide rahatsızlığını hafifletebilir.

*Papatya Çayı: Papatya sakinleştirici etkilere ve anti-enflamatuar özelliklere sahiptir, bu da onu mide rahatsızlığını yatıştırmak, hazımsızlığı azaltmak ve gastrointestinal rahatsızlığı hafifletmek için faydalı kılar.

*Rezene Çayı: Rezene tohumları sindirim sistemini rahatlatmaya ve şişkinlik, gaz ve krampları azaltmaya yardımcı olabilecek bileşikler içerir. Rezene çayı sindirime yardımcı olabilir ve mide rahatsızlığını hafifletebilir.

*Meyan Kökü Çayı: Meyan kökü, mide zarını yatıştırmaya ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilecek yatıştırıcı özelliklere sahiptir. Mide ekşimesi ve hazımsızlığın giderilmesinde potansiyel olarak yardımcı olabilir.

*Limon Balsamı Çayı: Melisa otunun hafif sakinleştirici etkileri vardır ve gastrointestinal rahatsızlığı, gazı ve şişkinliği azaltmaya yardımcı olabilir.

Bu bitki çaylarını hazırlarken, önerilen demleme talimatlarını takip etmek çok önemlidir. Tipik olarak, bitkileri sıcak suda yaklaşık 5-10 dakika demlemek yeterlidir.

Related Posts

Seramik kupaki çatlaktan sızıyor! Kahve keyfi zehir olmasın, en iyi çözüm kalemlik

Porselen veya seramik ürünlerde gözle görülür çatlaklar fark ettiğinizde, bu eşyaları gıda ile temas ettirmekten kaçınmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çatlak kupalar, tabaklar ya da kaseler, nostaljik değerleri nedeniyle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu tür ürünlerin gıdalarla teması çok riskli. İşte detaylar.

“İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasına 6 haftada yaklaşık 5 milyon kişi katıldı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde hayata geçirilen “İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasının ilk 6 haftasında, 4 milyon 923 bin 302 kişinin boy ve kilo ölçümlerinin yapıldığını bildirdi. Ölçümler sonucunda, 2 milyon 985 bin 25 kişinin vücut kitle indeksinin, normal kilo aralığının üzerinde olduğu tespit edildi

Muayenehane Hekimleri Hakkında Önemli Duyuru

Muayenehane hekimlerine önemli duyuru! Türk Tabipler Birliği, muayenehanesi olan hekimlere getirilen özel hastane kısıtlamasının hukuki olmadığını savundu. 

Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

Et saklarken yaptığınız 5 büyük hata

Kırmızı etin yanlış saklanması, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Uzman diyetisyen Serap Güzel, etin nasıl saklanması gerektiğini, etin dondurulma ve çözdürülme süreçlerini açıklıyor.

Dermatolojik onay almayan ıslak mendiller cilt sağlığını tehlikeye atıyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Nuri Kalaycı, son yıllarda kullanımı artan ıslak mendilin doğru seçilmesi gerektiğini söyledi.Doç. Dr.Kalaycı:”Bu tarz ürünler cilt bariyerini bozarak kuruluk ve bazen hasara yol açabiliyor. İçeriğinde bulunan bu maddelere karşı kişinin hassasiyeti var ise buna bağlı olarak cilt üzerinde alerjik kontakt dermatit dediğimiz tablonun ortaya çıkmasına sebep olabiliyor”açıklamasında bulundu.