Dul ve yetim aylıkları değişti

Dul ve Yetim Aylıklarında Değişiklik

2025 yılına gelindiğinde, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarındaki artışın yanı sıra, dul ve yetim aylıklarında da önemli bir değişiklik yapıldı. En düşük emekli aylığı 12 bin 500 TL’den 14 bin 469 TL’ye yükseltilirken, dul ve yetim aylıkları da aynı oranda artırıldı.

Vefat eden sigortalının eşine ve çocuklarına bağlanan dul ve yetim maaşları, emekli aylıklarındaki artışla uyumlu bir şekilde yüzde 15,75 oranında yükseltildi. Bu maaşlar genellikle sigortalının son maaşının belirli bir yüzdesi üzerinden hesaplanır ve yüzde 25, 50 ya da 75 oranında verilir.

Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte bu aylıklar da güncellendi. 2025 yılında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışıyla birlikte, dul ve yetim aylıklarında şu değişiklikler yaşandı:

Aylıkların Yeni Durumu

  • Yüzde 75 oranında dul maaşı alan bir kişi için taban maaş 10 bin 852 TL olarak belirlendi.
  • Yüzde 50 oranında dul maaşı alan bir eş için taban maaş 7 bin 234 TL olacak.
  • Yüzde 25 oranında yetim maaşı alan bir çocuk için taban maaş 3 bin 617 TL olarak uygulamada yerini aldı.

Diğer yandan, en düşük memur emeklisi maaşı da 17 bin 587 TL’den 19 bin 617 TL’ye yükseltildi. Bu durum, Emekli Sandığı’ndan bağlanan dul ve yetim maaşlarını da şu şekilde etkiledi:

  • Yüzde 75 oranında dul maaşı alan bir kişi için taban maaş 14 bin 713 TL olacak.
  • Yüzde 50 oranında dul maaşı alan bir eş için taban maaş 9 bin 808 TL olarak belirlenecek.
  • Yüzde 25 oranında yetim maaşı alan bir çocuk için taban maaş ise 4 bin 904 TL olacak.

Yapılan bu düzenlemeyle SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile dul ve yetim hak sahiplerine yönelik aylıklarda önemli değişiklikler yapılmış oldu.

Related Posts

Karbon ayak izini 9 yıldır dengeliyor

Anadolu Hayat Emeklilik’in her yıl ortaya çıkan emisyonlarını yenilenebilir enerji projelerine destek vererek dengelediği açıklandı.

CHP’li Kış’tan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’e sert eleştiri: ‘Bu çöküşe ortak olmuştur’

Türkiye ekonomisindeki son gelişmeler ciddi endişelere yol açıyor. CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, imalat sanayindeki düşüş ve yüksek borç yüküne dikkat çekerek, hükümeti eleştirdi. Kış, ekonomik durumu eleştirerek, ‘İş dünyası batıyor, yatırımcı kaçıyor, siz koltuk peşindesiniz’ dedi.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Deprem sonrası şirketlerde yeni dönem: Ofise dönüş mü, uzaktan çalışma mı?

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok şirket çalışma modellerini gözden geçirmeye başladı. Uzaktan çalışmaya geçen firmalar artarken, uzmanlar çalışan güvenliği ve psikolojik destek çağrısında bulunuyor.

Elektrik dağıtım şirketleri yeni yatırım dönemine hazırlanıyor

Elektrik dağıtım sektöründe 2026-2030 yıllarını kapsayacak 5 yıllık tarife dönemi hazırlıkları hız kazanırken şirketler reel yatırım teklifiyle sürece girmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Türkiye ve ABD ticarette yeni döneme hazırlanıyor: İşbirliği ve yatırım mesajı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD’li mevkidaşlarıyla yaptığı telekonferans görüşmesinde iki ülke arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hedefinin altını çizdi. Enerjiden dijital ekonomiye birçok alanda iş birliği mesajı verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir