Basit sandığınız omuz ağrısı akciğer kanseri belirtisi olabilir!

Akciğer kanseri ve Önemli Belirtileri

Akciğer kanseri, genellikle erken evrelerinde belirti vermeyen, ancak ilerledikçe tedavi olasılığı çok düşen bir kanser türüdür. Bu nedenle akciğer kanseri, birçok hastada ileri evrede teşhis edilerek tedavi şansını azaltır. Omuz ağrısının akciğer kanseri belirtisi olabileceği de bu kanserin vücudun üst kısımlarına ilerlediğinin bir gösteren erken belirtilerden biri olabilir.

Omuz Ağrısı: Akciğer Kanserine Dair Bir Uyarı

Akciğer kanseri, akciğerin üst kısmına yerleşmesi halinde, omuzda ağrı ve güçsüzlük gibi semptomlarla kendini gösterebilir. Kanserin geldiği bu evre, tümör sinirlerini ve kan damarlarını etkileyerek, kol ve omuzda iğne batması gibi hisse neden olabilir. Önemsenmeyen bir omuz ağrısı, akciğer kanserinin belirtisi olabileceği için ihmal edilmemesi önemlidir.

Akciğer Kanserinin Diğer Yaygın Belirtileri

Akciğer kanserinin belirtileri, kanserin evresine göre zaman içinde değişebilir ve hastaların genellikle en çok karşılaştığı belirtiler ise şunlardır:

  • 2-3 hafta süresince geçmeyen öksürük
  • Uzun süredir devam eden, giderek kötüleşen öksürük
  • Sıklıkla tekrarlayan göğüs enfeksiyonları
  • Kan tükürme
  • Öksürürken veya nefes alırken göğüs ağrısı
  • Sürekli nefes darlığı
  • Kalıcı yorgunluk ve enerji kaybı
  • İştahsızlık ve açıklanamayan kilo kaybı
  • Ateş

Ayrıca, akciğer kanseri, hormon salgılayarak vücuttaki en uzak noktayı bile etkileyerek farklı semptomların görülmesine neden olabilir. Diğer kanser türlerinde olduğu gibi, akciğer kanseri de devam eden yorgunluk ve hızlı kilo kaybına neden olabilir.

En tehlikeli kanser türlerinden biri olan akciğer kanseri, erken evrelerde genellikle belirti vermez, ancak basit sanılıp önemsenmeyen omuz ağrısı akciğer kanseri belirtisi olabilir. Akciğer kanserinin diğer yaygın görülen belirtilerini de göz önünde bulundurarak, hastalığı erken evrede tespit edilebilme şansınız yüksektir. Bu belirtileri fark ettiğinizde, hiç vakit kaybetmeden bir sağlık uzmanına başvurmalısınız. Unutmayın; erken teşhis, akciğer kanserinin tedavi edilebilirliğini artırarak, yaşam kalitesini iyileştirebilir!

İlginizi çekebilir;

Related Posts

Seramik kupaki çatlaktan sızıyor! Kahve keyfi zehir olmasın, en iyi çözüm kalemlik

Porselen veya seramik ürünlerde gözle görülür çatlaklar fark ettiğinizde, bu eşyaları gıda ile temas ettirmekten kaçınmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çatlak kupalar, tabaklar ya da kaseler, nostaljik değerleri nedeniyle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu tür ürünlerin gıdalarla teması çok riskli. İşte detaylar.

“İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasına 6 haftada yaklaşık 5 milyon kişi katıldı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde hayata geçirilen “İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasının ilk 6 haftasında, 4 milyon 923 bin 302 kişinin boy ve kilo ölçümlerinin yapıldığını bildirdi. Ölçümler sonucunda, 2 milyon 985 bin 25 kişinin vücut kitle indeksinin, normal kilo aralığının üzerinde olduğu tespit edildi

Muayenehane Hekimleri Hakkında Önemli Duyuru

Muayenehane hekimlerine önemli duyuru! Türk Tabipler Birliği, muayenehanesi olan hekimlere getirilen özel hastane kısıtlamasının hukuki olmadığını savundu. 

Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

Et saklarken yaptığınız 5 büyük hata

Kırmızı etin yanlış saklanması, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Uzman diyetisyen Serap Güzel, etin nasıl saklanması gerektiğini, etin dondurulma ve çözdürülme süreçlerini açıklıyor.

Dermatolojik onay almayan ıslak mendiller cilt sağlığını tehlikeye atıyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Nuri Kalaycı, son yıllarda kullanımı artan ıslak mendilin doğru seçilmesi gerektiğini söyledi.Doç. Dr.Kalaycı:”Bu tarz ürünler cilt bariyerini bozarak kuruluk ve bazen hasara yol açabiliyor. İçeriğinde bulunan bu maddelere karşı kişinin hassasiyeti var ise buna bağlı olarak cilt üzerinde alerjik kontakt dermatit dediğimiz tablonun ortaya çıkmasına sebep olabiliyor”açıklamasında bulundu.