Manisa’da Çaşır Otu Hasadı Başladı

Demirci Dağlarında Çaşır Otu Hasadı Başladı

Manisa’nın Demirci ilçesinin bin 200 rakımlı dağlarında doğal olarak yetişen çaşır otunun hasadı başladı. Nisan ayında bin 200 rakımlı zirvelerde bulunan ormanlarda yetişen çaşır otu, yöre sakinleri tarafından toplanarak 30 lira fiyatla satılmaktadır. Sindirim ve mide problemlerine iyi geldiği bilinen bu ot, yemeklerde de tercih ediliyor.

Turşusu da yapılan çaşır otunu toplamak için ulaşım araçlarının çıkamadığı dağlara yürüyerek giden Hoşçalar Mahallesi’nden Nurullah Yanar, sabahın erken saatlerinde doğal olarak yetişen çaşır otlarını toplamaktadır. Yanar, bin 200 rakımlı Gelin Uçtu Tepesi ve Başaalan mevkilerinden topladığı çaşır otlarını ilçeye getirerek sokak sokak dolaşarak satmaktadır. Demircili vatandaşlar, çaşır otlarına büyük ilgi göstererek satın almaktadır.

Çiftçi Nurullah Yanar yaptığı açıklamada, “Çaşır otları nisan ayının 10’unda çıkmaya başlar, mayıs ayının sonuna kadar devam eder. Doğal olarak yetiştiği için hiçbir gübre veya ilaç kullanılmamaktadır. Salatalarda, pilavda ve çeşitli yemeklerde tercih edilmektedir. Birçok kişi, turşu yapmak için de çaşır otunu tercih etmektedir. Mide ve sindirim problemleri olanlar, çiğ olarak tükettiklerinde şifa bulmaktadır. Toplanması oldukça zor olan bu otu her yıl nisan ve mayıs aylarında toplayarak para kazanıyorum” şeklinde konuştu. – MANİSA

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Seramik kupaki çatlaktan sızıyor! Kahve keyfi zehir olmasın, en iyi çözüm kalemlik

Porselen veya seramik ürünlerde gözle görülür çatlaklar fark ettiğinizde, bu eşyaları gıda ile temas ettirmekten kaçınmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çatlak kupalar, tabaklar ya da kaseler, nostaljik değerleri nedeniyle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu tür ürünlerin gıdalarla teması çok riskli. İşte detaylar.

“İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasına 6 haftada yaklaşık 5 milyon kişi katıldı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde hayata geçirilen “İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasının ilk 6 haftasında, 4 milyon 923 bin 302 kişinin boy ve kilo ölçümlerinin yapıldığını bildirdi. Ölçümler sonucunda, 2 milyon 985 bin 25 kişinin vücut kitle indeksinin, normal kilo aralığının üzerinde olduğu tespit edildi

Muayenehane Hekimleri Hakkında Önemli Duyuru

Muayenehane hekimlerine önemli duyuru! Türk Tabipler Birliği, muayenehanesi olan hekimlere getirilen özel hastane kısıtlamasının hukuki olmadığını savundu. 

Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

Et saklarken yaptığınız 5 büyük hata

Kırmızı etin yanlış saklanması, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Uzman diyetisyen Serap Güzel, etin nasıl saklanması gerektiğini, etin dondurulma ve çözdürülme süreçlerini açıklıyor.

Dermatolojik onay almayan ıslak mendiller cilt sağlığını tehlikeye atıyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Nuri Kalaycı, son yıllarda kullanımı artan ıslak mendilin doğru seçilmesi gerektiğini söyledi.Doç. Dr.Kalaycı:”Bu tarz ürünler cilt bariyerini bozarak kuruluk ve bazen hasara yol açabiliyor. İçeriğinde bulunan bu maddelere karşı kişinin hassasiyeti var ise buna bağlı olarak cilt üzerinde alerjik kontakt dermatit dediğimiz tablonun ortaya çıkmasına sebep olabiliyor”açıklamasında bulundu.