Doç. Dr. Özünal: Metil alkol 60 dakikada kanda yüksek konsantrasyona ulaşıyor

Sahte İçki Zehirlenmelerine Dikkat Çeken Uzman: Erken Müdahale Hayati Önem Taşıyor

Doç. Dr. Zeynep Güneş Özünal, sahte içkinin ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirtiyor. Metil alkolün hızlı emilimi nedeniyle erken müdahalenin önemli olduğunu vurgulayan Özünal, “Metil alkol kanda yüksek konsantrasyona ulaşarak körlük ve hatta ölüme neden olabilir” diyor.

Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zeynep Güneş Özünal, sahte içkinin üretim süreçlerinde metil alkol bulunabileceğine dikkat çekiyor. Yasal olarak üretilmeyen içkilerde kontrol edilmeyen metil alkolün sağlık açısından risk oluşturabileceğini belirten Özünal, “Sahte içki asla tüketilmemelidir” diyor.

Metanolün daha ucuz bir yan ürün olarak kullanılabileceğine işaret eden Özünal, tüketilen içkilerin kaynağının ve üretim sürecinin önemini vurguluyor. Metanol zehirlenmelerinin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten Özünal, “Sahte içki zehirlenmesi durumunda en yakın sağlık kurumuna başvurulmalıdır” diyor.

Bu önemli uyarıları dikkate alarak, sahte içki tüketiminden kaçınıp sağlıklı ve güvenilir içecekler tercih etmeliyiz.


Related Posts

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Uzmanlar sağlıklı kişilerin estetik amaçlı bilinçsizce kullanımına karşı uyardı: Reçetesiz zayıflama iğneleri tehlike saçıyor

Diyabetle mücadele ve diyete dirençli obezite tedavisinde kullanılmak üzere reçete edilmesi gereken ve halk arasında zayıflama iğnesi olarak bilinen diyabet iğnelerinin kontrolsüz kullanımı büyük bir sağlık riski oluşturuyor. Uzman diyetisyen Özge Bayraktar, zayıflama iğnelerinin olumsuz etkilerini Cumhuriyet’e anlattı.

Seramik kupaki çatlaktan sızıyor! Kahve keyfi zehir olmasın, en iyi çözüm kalemlik

Porselen veya seramik ürünlerde gözle görülür çatlaklar fark ettiğinizde, bu eşyaları gıda ile temas ettirmekten kaçınmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çatlak kupalar, tabaklar ya da kaseler, nostaljik değerleri nedeniyle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu tür ürünlerin gıdalarla teması çok riskli. İşte detaylar.

“İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasına 6 haftada yaklaşık 5 milyon kişi katıldı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde hayata geçirilen “İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasının ilk 6 haftasında, 4 milyon 923 bin 302 kişinin boy ve kilo ölçümlerinin yapıldığını bildirdi. Ölçümler sonucunda, 2 milyon 985 bin 25 kişinin vücut kitle indeksinin, normal kilo aralığının üzerinde olduğu tespit edildi

Muayenehane Hekimleri Hakkında Önemli Duyuru

Muayenehane hekimlerine önemli duyuru! Türk Tabipler Birliği, muayenehanesi olan hekimlere getirilen özel hastane kısıtlamasının hukuki olmadığını savundu. 

Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.